21 kreatív újrahasznosított virágedény, láda, kaspó

Kreatív virágedény ötletek régi, újrahasznosított tárgyakból.

Némi munkával és kreativitással szinte bármilyen régi tárgyat, mint például régi üvegedényt, konzervdobozt, palackot, régi kosarat, talicskát, vagy akár egy régi kádat, fel lehet használni növények ültetéséhez.

Ebben a cikkben bemutatok több olyan háztartási tárgyat ami könnyen átalakítható virágedénynek.

1. Konzervdobozból virágkaspó

Az egyébként kidobásra szánt konzervdobozból gyönyörű virágedényeket tudunk készíteni.

A konzervdobozokat mossuk ki, majd az éles részét reszeljük le egy fémreszelővel, ahhoz hogy a későbbiekben nehogy megvágja a kezünk.

Ezután fúrjunk egy lyukat mindegyik konzervdoboz aljára, amin keresztül majd eltávozhat a felesleges víz.

A konzervdobozokat fessük le olajfestékkel, tetszés szerint. Ez egy jó móka, így akár a gyerekeket is bevonhatjuk.

A konzervdobozok nagyon mutatósak a kertben, polcokon vagy akár egy falra felszerelve.

2. Cipőből virágedény

Egy másik kreatív ötlet régi csizmák, cipők újrahasznosítása virágedényként.

Egy régi cipővel csak annyit kell tennünk hogy a talpára néhányukat fúrunk, majd a cipő aljára apró köveket szórunk, és megtöltjük világföldel.

A cipőt akár le is festhetjük hogy jobban nézzen ki a kertben. ezután tetszés szerint beleültethetjük kedvenc világunkat.

3. Üvegedényekbe növények

Egy egy üres Nutellás üvegedény tökéletes választás a pozsgás növények számára. Egy növényekkel beültetett üvegedény nagyon jól mutat az ablakpárkányon.

Mivel az üvegedénynek nincs vízelvezető lyuk az alján, arra vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sok vizet a locsoláshoz.

4. Régi locsolókannából virágedény

Ha egy régi locsolókannát ki szeretnénk dobni mivel már lyukas, gondoljunk arra hogy ebből egy nagyon szép újrahasznosított virágedény lehet.

Egy ilyen régi elhasznált kanna nagyon jól mutat az ablakpárkányon.

5. Régi fürdőkádból virágláda

Egy nagyméretű virágláda elég drága tud lenni, azonban egy régi fürdőkádat, amit egyébként ki akartunk dobni, virágládává alakíthatunk.

Egy ilyen kád nagyon jól mutat az udvar hátsó sarkában, és nagyon sok növényt tudunk bele ültetni.

6. Régi kerékpárból virágállvány

A régi kerékpárok lefestve egy élénk színre, nagyon jól mutatnak bárhol. Helyezzük el a kerékpárt a kertünkben, majd akasztunk rá virágedényeket és ültessünk beléjük színes virágokat. Az eredmény magáért beszél.

7. Régi talicskából virágláda

Ez egy klasszikus, nagyon sokan használnak régi talicskát virágládának. Amellett hogy egy virágokkal beültetett talicska nagyon jól néz ki, könnyen mozdítható is, így ha útban van, akár odébb is tolhagyjuk növényekkel együtt.

8. Régi fahordóból vagy fakádból virágláda

A régi félbevágott hordót vagy fakádat virágládaként használhatjuk, és egy meghitt vidékies hangulatot varázsolhatunk kertünkbe vagy udvarunkra.

9. Régi babakocsiból virágedény

A régi babakocsikat remekül fel lehet használni virágok ültetéséhez. Arra vigyázzunk hogy ne tartsuk esőbe, mivel a víz hamar tönkreteszi, az amúgy is régi és rossz állapotban lévő babakocsit.

10. Farönkből virágtartó

Egy vastag farönköt átalakítható kreativ virágtartónak. Vágjuk ki a farönk közepét és ültessünk bele virágokat. Akár egy régi odvas fa maradványaiba is ültethetünk virágokat.

11. Régi fa dobozból virágláda

Egy régi fadobozról, ami szinte már szétesik, azt gondolnánk hogy tűzre sem jó, azonban egy nagyon szép és kreatív virágláda lehet belőle.

12. Régi farmerből virágedény

Egy kinőtt vagy szakadt farmerből könnyen lehet virágedényt készíteni. Kössük be a farmer szárait majd töltsük meg virágföldel. Helyezzük el a nadrágot “ülő” helyzetben, úgy, hogy az ne boruljon el, majd ültessünk bele növényeket.

13. Merítőkanálból pozsgás növény kaspó

Régi merítőkanalat akasszunk fel valahova, tegyünk bele egy kevés virágföldet, tetejére kavicsot, majd ültessünk bele néhány pozsgás növényt. Egy nagyon kreatív és dekoratív hatást tud adni egy nyitott terasznak vagy akár otthonunknak is.

14. Régi gumiabroncsból ültetőedény

Ez is egy örök klasszikus, ám hogyha a régi gumiabroncsokat élénk színűre fessük és virágokkal beültetjük, nagyon jól mutathat a kertünkben.

15. WC tartályból virágedény

Egy régi, lecserélt WC tartály utolsó útja a szeméttelepre vezet. Ha meg szeretnénk menteni akár a kertünkben is elhelyezhetjük és beültethetjük növényekkel. Ez sokak számára bizarr lehet, viszont miután a növények már jól benőtték, biztosan egy egyedi kinézetet varázsol a kertünkbe.

16. Villanykörtéből virágedény

A kiégett villanykörtét is sokan kukába dobják, de ebbe is lehet kisebb növényeket ültetni.

17. Fapapucsba virágok

Egy vagy több pár holland fapapucs egymás mellé felfogva egy falra, virágokkal beültetve, fantasztikus hatást sugároz.

18. Régi háztartási gépből virágedény

Egy régi, MÉH telepre szánsz kemencéből vagy más háztartási gépből is lehet virágedény.

19. Régi kosárból virágedény

Régi fonott kosarakat fessünk le, béleljük ki fóliával, rakjunk bele virágföldet, ezután ültessünk bele színes virágokat.

20. Műanyag flakonból kreatív kaspó

ki ne gondolt volna már arra hogy flakonból készítsen ültető edényt a virágoknak. Egy átlátszó flakon nem valami esztétikus, így hát érdemes kis időt szánni arra, hogy kreatív virágedényeket készítsünk belőlük.

21. Fiókból virágláda

Egy régi szekrény fiókból is készíthetünk kreatív virágládát, amit akár az otthonunkban vagy a teraszon is elhelyezhetünk.

Egyéb virágedény alternatívák

Könnyen újrahasznosíthatunk számos egyéb háztartási tárgyat, amelyek általában a kukába kerülnek, ide értve a műanyag tartályokat, tejes dobozokat, régi törött csészéket és bögréket, fonott kosarakat, szűrőedényeket, teáskannákat, fa ládákat, muffindobozokat, régi gumiabroncsokat, szerszámos ládát, fiókot, műanyag vagy fém vödröket, pénztárcát … a lista végtelen!

Egy kis kreativitás révén bármilyen háztartási cikket szép és egyedi ültetőedényé változtathatunk.

Tehát, miért nem cseréljük le a hagyományos műanyag edényeket és kaspókat az ügyesen újrahasznosított tárgyakra a környezet védelme és a hulladék csökkentése érdekében.

Ha neked is van bármi kreatív ötleted, írd meg kommentben, vagy küldj egy fényképet róla – és akár ebben a cikben is megjelenhet.

Tippek & Tanácsok
Frissítve: 2020.06.05

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük